Stracciatella ijs

Bereiding
Ratio 4:1
Het perfecte romige recept voor keto stracciatella ijs met stukjes chocolade. Liever iets fruitig ? Probeer dan ons recept voor frambozen ijs!
- Kook het water en laat het afkoelen tot 45-50 °C.
- Los de KetoCal 4:1 vanillesmaak* in de afgemeten hoeveelheid water op en laat afkoelen gedurende 15 minuten.
- Klop ondertussen de room en mix deze met de afgekoelde KetoCal 4:1 oplossing*. Breng op smaak met vloeibare kunstmatige zoetstof.
- Giet het mengsel in een goed afgesloten diepvriescontainer en plaats deze gedurende 30 minuten in de vriezer.
- Haal het er weer uit, meng het met een garde en plaats het nog eens 30 minuten in de vriezer.
- Herhaal het proces na 15 minuten en voeg vervolgens de geraspte chocolade toe.
- Laat het vervolgens ten minste 2 uur in de vriezer.
- Afhankelijk van de vriestemperatuur, moet het ijs mogelijk 5 minuten op kamertemperatuur komen voordat het in porties kan worden verdeeld.
Tip van de chef
- Bewaar eventuele overgebleven porties in een afgesloten container in de vriezer bij -18°C voor maximaal 1 maand.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- *KetoCal 4:1 vanillesmaak is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Recept van Nutricia Ketogenics
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 100 ml water
- 100 ml slagroom
- 50 g KetoCal 4:1 poeder vanillesmaak*
- g pure chocolade (geraspt)
- 2 ml vloeibare kunstmatige zoetstof
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
50 g KetoCal 4:1 poeder vanille* | 352 | 34.6 | 1.4 | 7.2 |
100 g slagroom | 339 | 35.3 | 3.1 | 2.3 |
5 g pure chocolade | 75 | 6.6 | 1.3 | 3.2 |
100 ml water | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 ml vloeibare zoetstof | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 740.4 | 72.6 | 6.8 | 9.8 |
Per portie | 180 | 17.9 | 1.7 | 2.4 |