Als je zelf of je kind ketogeen dieettherapie volgt, is het handig als de voorraadkast en de koelkast altijd goed gevuld zijn met keto-ingrediënten. Dit om te voorkomen dat als je aan de slag gaat in de keuken, je opeens beseft dat je een essentieel ingrediënt mist. Bovendien zijn er een aantal producten of ingrediënten niet in een standaard supermarkt te vinden en duurt het een tijdje voordat je vindt wat je zoekt. Bij online bestellingen kan het zelfs een paar dagen duren voordat de bestelling bezorgd wordt.

Welke ketogene producten probeer ik altijd in huis te hebben?

Als ik voor mijn zoon kook, heb ik altijd een pen en papier bij de hand. Zodra ik merk dat bepaalde keto-producten bijna op zijn, schrijf ik ze op een boodschappenlijstje. Vervolgens maak ik ongeveer 1 keer per week een bestelling om de voorraadkast en de koelkast weer aan te vullen. Op deze manier heb ik onderstaande producten en ingrediënten altijd in huis:

  1. Bronnen van vet
  2. Sauzen
  3. Beleg
  4. Bakproducten
  5. Noten en zaden
  6. Groenten en fruit
  7. Smaakmakers
  8. Overig

 

Natuurlijk gebruik ik bij het ketogeen koken, afhankelijk van mijn inspiratie en voor speciale gelegenheden, ook regelmatig andere producten. Maar met bovenstaande ingrediënten in huis, weet ik zeker dat mijn kind nooit iets tekort komt en dat ik altijd voor een ketogeen gerecht kan zorgen. Daar ga ik voor!

Wat heb jij in huis?

Iedereen heeft zijn eigen manier van ketogeen koken. Voor mij zijn de bovenstaande producten essentieel. Ik kan me voorstellen dat jij (ook) andere ingrediënten op je lijst hebt staan.

Artikel tot stand gekomen met Keto Cool.