Iedere ouder kent het wel: de stress rondom het organiseren van de verjaardag van je kind. Als jouw kind een ketogeen dieet volgt, wordt de stress er niet minder op. In tegendeel. Je wil je kind natuurlijk zoveel mogelijk verwennen en hem of haar een onvergetelijk mooie dag bezorgen. En juist op deze dag wil je niet dat je kind zich anders voelt dan de andere kinderen. Hoe kun je dat voor elkaar krijgen? En wat zou je dan kunnen maken waar jou kind en de andere kinderen blij van worden, zonder met zoveel dingen rekening te houden?

Kies voor niet eetbare traktaties

Ook hier is het de truc om het voor jezelf zo simpel mogelijk te houden. De makkelijkste optie is om iets niet eetbaars te trakteren. Vaak zitten kinderen met een ketogeen dieet op speciaal onderwijs met wat kleinere klassen. De kosten lopen hierdoor niet zo hoog op. Bijkomend voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met allergieën en andere diëten die andere kinderen volgen. Ook heeft iedereen er veel langer plezier van. Op internet en social media, zoals op Pinterest zijn er allerlei leuke ideeën. Zo kun je indianen maken van stoepkrijt, maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor kleine zakjes met een ballon, een bellenblaas en nog een ander leuk dingetje. Aan jou de keus. Ga eens kijken op Pinterest, zou ik zeggen.

Het feest is pas compleet met een ketotaart

Verder is een verjaardag natuurlijk niet compleet zonder verjaardagstaart. Met een cheesecake en een door de diëtisten goedgekeurde zoetstof kom je een heel eind. Je kunt ook een Mon Chou taart maken met geraspte kokos als bodem. Klik hier om het recept te bekijken. Deze taart is ook voor mensen die niet het dieet volgen meestal een groot succes.

Tijdens het verjaardagspartij ook nog andere hapjes serveren? Kies voor etenswaren die je kind ook mag hebben:

Het is goed om aan het begin van het feestje duidelijk tegen iedereen te zeggen dat je kind een heel speciaal dieet volgt en dat iedereen op deze speciale dag min of meer krijgt wat de jarige ook krijgt. Het is tenslotte haar/zijn verjaardag en op zo een dag mag iedereen zich best een beetje aanpassen aan de jarige job.

Artikel tot stand gekomen met Keto Cool.